Head Chef pour Lady of the Grapes

HEAD CHEF - KITCHEN MANAGER

Lady of the Grapes est un bar à vin nature et restaurant français situé à Covent Garde.
Nous sommes spécialisés dans les vins fait par les femmes et la bistronomie.
C’est un restaurant indépendant où les clients peuvent boire des vins bio et naturels exquis et manger de superbes plats faits maison.

Nous recherchons un Head Chef pour rejoindre notre équipe, être le visage du restaurant dans les media et évoluer au sein de notre entreprise.

Nous servons des assiettes (petites et grandes) à partager ainsi qu’un large choix de fromages et de charcuteries. Tous nos plats sont faits maison, à partir de produits de saison et d’ingrédients de qualité. Notre menu change un peu chaque semaine. Pour le moment, les recettes sont principalement créées par Eliott Buchet, notre chef exécutif (qui travaillé dans des étoilés et qui est aussi professeur de cuisine), et notre propriétaire et chef & sommelier Carole Bryon. Mais nous avons besoin de quelqu’un de créatif pour créer également des recettes avec nous.

Nous avons une petite brigade composé d’un.e Head Chef, d’un.e Sous-Chef et d’un.e Commis Chef, et de plongeur.euse.

Nous cherchons un chef fiable, talentueux et expérimenté qui nous aidera dans l’obtention de rosettes AA et autres recompenses.

Si vous êtes passionné par les produits nobles, le terroir, les acccords mets/vins la cuisine créative, vous êtes peut-être la personne que nous recherchons!

Responsibilities

  • Maintain high standards on food quality, presentation and hygiene
  • Preparing, cooking and presenting high quality dishes
  • Ensure the Mise en Place is made in due time
  • Ensure all food is presented for service in a timely manner.
  • Creating new dishes weekly
  • Updating the recipe book
  • Staying up-to-date with culinary trends and technics
  • calculate cost with appropriate margin accurately
  • Dealing with supplier, pricing, orders, deliveries and stock rotation
  • Manage the team (3 people)
  • Train staff on new recipes and new technics and ensure they all follow recipes, portion size and hygiene standards accurately

The role requires:

  • A minimum of tree years’ experience as a chef
  • Ability to perform well in a high-pressure
  • A great knowledge in French cuisine
  • Creativity
  • Passion for food and wine
  • A full understanding of HACCP
  • A great attention to details
  • Must have experience in management, and a strong leadership skills
  • Excellent organisational skills
  • In-depth knowledge of all the sections in a kitchen to efficiently manage operations
  • Working knowledge of relevant software programs, such as a point-of-sale system and Microsoft Office
  • A good English (spoken and written)
  • A diploma in Professional Culinary Arts is preferred but not a must
  • Must have the right to work in the UK

We offer you:

  • A fun, passionate and energetic, supportive management team to motivate you and encourage you to be yourself
  • A competitive salary and a generous share of the service charge
  • A yearly bonus and bonuses on performance.
  • A recommendation scheme (up to £250 per individual hired by referral)
  • A retirement pensions
  • A flexible rota to allow you to keep balance with personal life
  • A contract of 45 to 48h/week.
  • We offer a week 5 days. However, we will need someone available on evenings and most of the weekends.
  • Staff discount 20% off of your total bill when dining in
  • Cost price on wines to take home
  • Free fresh meals on duty
  • 28 days holidays
  • Focused development plan so you can move forward with us as we continue to expand (we are looking to open a second location)
  • We are closed every Monday and around Christmas and at the beginning of January

If you think you’re up for the challenge of this role we’d love to hear from you! Get in touch, we are excited about meeting you and bringing you into the family.

Job Types: Full-time, Permanent

Salary: £45,000.00-£50,000.00 per year
(incl. tronc and bonuses)

Benefits:

  • Company events
  • Company pension
  • Homemade staff food
  • Employee discount
  • Flexitime
  • Referral programme

Experience:

  • Head Chef: 3 years (required)

Work authorisation:

  • United Kingdom (required)

Work Location: In person in covent Garden